19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt, percheziții la firme din Oboga și Scornicești, într-un dosar de evaziune fiscală cu deșeuri reciclabile

- Advertisement -

13 descinderi la sediile unor societăți comerciale din județele Olt, Dolj, Ilfov, Teleorman, Vâlcea și municipiul București s-au desfășurat în dimineața zilei de joi, 30 mai 2024, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deşeuri reciclabile. În Olt au fost cinci dintre aceste percheziții, în comuna Oboga și orașul Scornicești, trei în județul Dolj, două în județul Ilfov și câte una în Teleorman, Vâlcea și Capitală.

La descinderi, care au fost în cadrul acțiunii Jupiter și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, au participat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, fiind sprijiniți în cauză și de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, IPJ Ilfov, IPJ Teleorman şi Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliţia Sectorului 3.Potrivit anchetatorilor, timp de șase ani, în perioada 2017 – 2023, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproape 3 milioane de lei prin efectuarea unor operațiuni fictive de achiziții și vânzări reciproce de deșeuri reciclabile.

„În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2017 – 2023, reprezentanţii a şapte societăţi comerciale ar fi constituit un lanţ de fraudare a bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile. Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri. Investigațiile vizează patru persoane fizice şi şapte persoane juridice. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 3 milioane de lei. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Parchetului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți