23 C
Slatina
marți,25 iunie,2024

Ultimele Articole

Copii de la școala din Vulpeni, depistați cu păduchi de specialiștii DSP Olt, după vacanța de Paște

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat triajul epidemiologic și după vacanța de primăvară, prilejuită de Sărbătorile Pascale, în unitățile de învățământ din județ, ocazie cu care au fost depistate opt cazuri de pediculoză în școala din comuna Vulpeni. După prelucrare, dintre cei opt copii găsiți cu păduchi, la recontrolul efectuat la șapte zile de la depistare, au mai rămas în evidență cinci cazuri. Și în prezent mai sunt doi copii sub observație medicală.

Un echipaj de la Serviciul de Control în Sănătate Publică al DSP Olt s-a deplasat pe 15 mai la Școala Gimnazială Vulpeni, care a constatat că cele cinci cazuri de pediculoză erau izolate la domiciliu, monitorizate de personalul medical.

„Au fost făcute următoarele recomandări: aplicarea tratamentului specific, conform prescriptiei medicului de familie, tuturor membrilor familiei; respectarea igienei personale și a lenjeriei; identificarea tuturor contacților pentru toate cazurile de pediculoză (colectivitate și familie); urmărirea eficienței tratamentului aplicat prin recontrol la șapte zile. În urma măsurilor aplicate de cadrele medicale din comună, asistent comunitar și cabinete ale medicilor de familie, au rămas două cazuri”, a spus asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP.

Cum între timp două cazuri au recidivat, la Vulpeni sunt în continuare doi copii de la școala gimnazială care au păduchi.

„Ulterior, în data de 31 mai 2024, asistentul comunitar ne-a informat că două cazuri de pediculoză au recidivat, rezultând în total un număr total de patru cazuri. În aceeași zi medicul de familie ne transmite că doi copii aflați în lista sa de capitație au fost recontrolați, urmând ca aceștia să primească aviz de intrare în colectivitate. În concluzie, la acest moment, la Școala Gimnazială Vulpeni se află în monitorizare și tratament două cazuri de pediculoză”, a mai spus reprezentantul instituției sanitare.

Iar în cursul aceleiași zile de 31 mai, o echipă din Serviciul de Control în Sănătate Publică din DSP Olt la Școala Gimnazială Vulpeni s-a deplasat la fața locului pentru verificarea respectării recomandărilor impuse.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți