28.1 C
Slatina
joi,25 iulie,2024

Ultimele Articole

Tânărul din Slatina, găsit înecat în râul Olt, în zona comunei Verguleasa. Scafandrii ISU Olt i-au găsit trupul neînsuflețit duminică

- Advertisement -

UPDATE: Din păcate, tânărul sportiv de 19 ani, originar din municipiul Slatina, a fost găsit fără suflare în dimineața zilei de duminică, 2 iunie. Acesta s-a înecat în apele Oltului, în zona comunei Verguleasa, trupul său neînsuflețit fiind scos la mal de salvatori în jurul orei 11:00.

„Trupul neînsuflețit al tânărului înecat în Olt a fost identificat de scafandri, la aproximativ 100 de metri în larg și adus la mal. Decesul a fost constatat de medicul de pe echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Olt care era la fața locului.

UPDATE 2: Potrivit reprezentantului ISU Olt, în jurul orei 10:00 a dimineții zilei de duminică căutările se executau în zone cu vegetație abundentă, albia râului neregulată, cu adâncimi ale apei între 3 și 10 metri și vizibilitate scăzută.

UPDATE: Tânărul a fost căutat pe tot parcursul nopții de sâmbătă, însă fără a fi găsit. Între timp, scafandrii de la ISU Olt au primit sprijin și de la trei scafandri de la alte inspectorate din țară, doi fiind de la ISU Mehedinți și unul de la ISU Teleorman, a căror misiune s-a încheiat deja fără succes.

„Căutările tânărului posibil înecat în Olt au continuat pe tot parcursul nopții. În sprijinul scafandrilor de la ISU Olt au venit trei scafandri, de la ISU Mehedinți – doi și ISU Teleorman – unu. Până în acest moment bărbatul nu a fost găsit, misiunea de căutare fiind în desfășurare”, spune Alin Băsăștenu, purtător de cuvânt al ISU în jurul orei 06:30 a dimineții de duminică.

Aceeași sursă a transmis în jurul orei 08:20 că cei trei scafandri de la ISU Mehedinți și ISU Teleorman au încheiat misiunea de căutare, fară rezultat, aceasta fiind continuată de scafandrii din cadrul ISU Olt.

Știrea inițială: Intervenție grea pentru scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 1 spre 2 iunie 2024. În jurul orei 22:30, salvatorii acționau în zona comunei Verguleasa, pentru a căuta un tânăr de 19 ani, originar din municipiul Slatina, care s-ar fi înecat în râul Olt.
Misiunea este una dificilă, căutările desfășurându-se la aproape o sută de metri de mal, vizibilitatea fiind una redusă.
Potrivit unor surse, cel care a sunat la 112 este din Verguleasa și ar fi spus că tânărul, care este sportiv, ar fi căzut în apele râului Olt în timp ce s-ar fi aflat pe un skijet. Neștiind se pare să înoate, nu a mai putut ieși la suprafață. Acesta mai era cu un adolescent de 17 ani, sportiv de asemenea, pe care salvatorii l-au găsit la mal și fără a prezenta urme de traumă. A încercat să îl ajute pe amicul său, dar nu a putut, el salvându-se pentru că a înotat și a reușit să iasă din apele Oltului.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți