Evenimente de anvergură organizate la Slatina, de Ziua Copilului. Dacă odată cu inaugurarea noii baze sportive „Dumitru Dobrescu” construită în locul fostului ștrand din Cartierul Progresu’, a avut loc și prima ediție a Slatina Skate Open, o competiție sportivă la care participă aproximativ 80 de concurenți din țară și străinătate, în Parcul Tineretului a avut loc o nouă ediție a manifestării „Slatina, orașul copiilor”, unde au fost amenajate undeva la 40 de ateliere destinate prichindeilor.
Skaterul slătinean Marius Constantin s-a implicat activ în organizarea competiţiei de skating din noua zonă de agrement, având, bineînțeles, sprijinul Primăriei și Consiliului Local. Acesta, împreună cu Emil Moț, primar al municipiului Slatina, și Alexandru Berechet, viceprimar al urbei, au deschis evenimentul sportiv cu participare internațională, desfășurat pe două secțiuni – streetstyle și freestyle.
„Vom avea în jur de 80 de participanţi, astăzi, la prima ediţie Slatina Skate Open. Avem concurenți din mai toate colţurile ţării şi din Statele Unite ale Americii, Franţa, Suedia, Israel, Anglia, Bulgaria, Ungaria, deci va fi un concurs pe cinste şi cu acest concurs vrem să punem Slatina pe hartă. Vrem să facem o tradiţie din această competiţie şi vrem să fim recunoscuţi la nivel naţional, dar şi internaţional, pentru evenimentul acesta. Acesta este scopul nostru, de aceea l-am şi creat, vrem să avem o continuitate”, a spus Marius.
Apoi, skaterul a dat câteva explicații și despre regulile ce trebuie respectate de tinerii care se vor bucura de unul dintre cele mai mari skate park-uri din Sud – Estul Europei și după această competiție sportivă.
„Zilele acestea sunt dedicate pentru skateboarding, pentru că avem competiţia, deci doar skateboarding-ul va avea acces în skate park, dar după ce se va termina această competiţie, avem câteva reguli clare, avem instrucţiunile de folosire în fiecare colţ al skate park-ului. În primul şi în primul rând toţi cei sub 18 ani trebuie să aibă protecţii: cască, genunchiere, cotiere, este interzis accesul copiilor sub 7 ani, în skate park pentru că este un skate park pentru sporturi extreme şi se înţelege, interzis trotinetelor electrice, bicicletelor electrice şi toate cele de asemenea natură şi vom încerca să fim foarte clari în ceea ce înseamnă aceste aceste reguli. Vom încerca să facem nişte pliante, să împărţim pentru că ştim bineînţeles că n-am avut până acum în Slatina şi de aceea încercăm cumva să educăm lumea în ceea ce înseamnă sporturile extreme şi credem că facem o treabă destul de de bună până acum”, a mai adăugat Marius Constantin.
Apoi, edilul Slatinei, însoțit de soție și doi dintre cei trei băieți ai săi, a participat și la atelierele din Parcul Tineretului, unde a fost așteptat de sute de copii. Parcul Tineretului a fost aproape neîncăpător pentru micuți, care au venit însoțiți de părinți și bunici.
Cu toții au asistat la o frumoasă paradă a personajelor de desene animate Disney, dar și la lansarea a sute de baloane multicolore spre cer.
Viceprimarii Slatinei, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, subprefectul județului Cosmin Floreanu, șefi ai mai multor direcții din cadrul Primăriei Slatina, dar și directori de instituții publice oltene, au ținut și ei să ia parte la zecile de ateliere dedicate celor mici.
„Este o tradiție pe care noi, la Primăria municipiului Slatina, am început-o de mulți ani de zile și avem de gând să o păstrăm. Mă bucur foarte mult, atât copiii, cât și părinții și bunicii, au acceptat invitația noastră, să vină aici în Parcul Tineretului, să se simtă bine, să se distreze și să se bucure de această zi minunată. Într-adevăr, este o zi frumoasă, soarele este cu noi, este cald. Dumnezeu s-a aplecat asupra copiilor și după cum arată vremea sunt convins că a ținut în primul rând cu cei mici. Le spun ‘La mulți ani, dragii mei copilași!’. Până la ora 14:00 sunt manifestări în Parcul Tineretului, avem foarte multe surprize. Dragi copii de peste tot, din toată lumea, vă urez sincer ‘La mulți ani!’, a declarat primarul Emil Moț.