3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Varianta Oituz din Slatina, redată în totalitate traficului rutier începând de marți, 4 iunie

- Advertisement -

S-a lucrat intens pe Varianta Oituz, din municipiul Slatina, în ultimele luni, pentru ca circulația să nu mai fie deviată pe artere rutiere adiacente. Și odată ce investiția privind reabilitarea străzii a ajuns la final, Emil Moț, primar al urbei, a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că de marți, 4 iunie 2024, va fi redeschisă traficului.

„Dragii mei slătineni, de mâine, 4 iunie, Varianta Oituz este redată circulației. Să aveți drumuri bune!”, a transmis edilul într-un video postat pe pagina sa de socializare.

Reabilitarea Variantei Oituz s-a făcut pe porțiuni, pe o parte din această arteră putându-se circula încă din luna martie a acestui an.

Lucrările au început în cea de-a două lună a anului 2024.

„Lucrările de reabilitare vor fi executate în scopul compensării totale a uzurii fizice şi morale, în vederea ridicării caracteristicilor tehnice ale străzii şi părților anexe (siguranța circulației, scurgerea apelor, etc.), la nivelul impus de categoria din care face parte, ținând seama atât de condițiile prezente, cât şi de cele de perspectivă. Proiectul prevede refacerea întregului sistem rutier, amenajarea acceselor la proprietăţile riverane aflate pe traseul străzii, amenajarea trotuarelor, montarea sistemelor pentru preluarea apelor pluviale, refacerea semnalizării rutiere şi amenajarea intersecţiilor”, declara în februarie primarul Emil Moț.

Inițial, municipalitatea anunța că lucrările de reabilitare trebuiau să se termine spre sfârșitul anului, având în vedere și condițiile meteo ce puteau fi mult mai aspre. Dar cum vremea a fost blândă iată că investiția a fost finalizată mult mai devreme și de marți, 4 iunie, se poate circula pe toată distanța Variantei Oituz.

Așadar, de acum încolo, șoferii care tranzitează drumul, nu ar mai trebui să-și facă nervi în trafic, ferindu-se să nu dea cu vehiculele pe care le conduc în gropi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți