19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au comis abateri în trafic. Polițiștii olteni îl cercetează pe unul dintre ei pentru trei infracțiuni

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat și pe parcursul zilei de luni, 3 iunie, să fie prezenți pe principalele drumuri publice care tranzitează județul și au constatat mai multe abateri la regimul rutier. Astfel, trei conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru diverse infracțiuni rutiere, unul dintre ei fiind cercetat pentru comiterea a nu mai puțin de astfel de fapte. Pe lângă faptul că era băut bine și nu deținea permis de conducere, șoferul conducea și un autoturism care nu era înmatriculat. 

Fapta a fost constatată în noaptea de 2 spre 3 iunie, în jurul orei 01:25, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 4 Coteana fiind cei care au oprit pentru control, în comuna Ipotești, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din comuna olteană Brebeni.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,77 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturism aparțin altui vehicul”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Oamenii legii au întocmit pe numele tânărului din Brebeni dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Era la volanul unui autoturism deși nu avea permis

Luni dimineață, în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt au tras pe dreapta, pe Drumul Județean 546, în comuna Dăneasa, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. Pentru infracțiunea comisă olteanul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conducea un vehicul neînmatriculat

Tot pe 3 iunie, dar în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, din comuna Curtișoara, un autoturism condus de un slătinean de 46 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că mașina avea autorizația de circulație provizorie expirată. Și acest conducător auto are acum dosar, polițiștii cercetându-l penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți