21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Proiectul privind construcția noului Stadion municipal „1 Mai” din Slatina a primit aprobarea premierului Marcel Ciolacu

- Advertisement -

UPDATE: În cursul după-amiezii de joi, hotărârea Guvernului privind construcția noii arene sportive din Slatina a fost publicată și în Monitorul Oficial (FOTO jos în articol n.r.).

Știrea inițială: Joi, 6 iunie 2024, proiectul de hotărâre privind construcția noului Stadion municipal „1 Mai”, din municipiul Slatina, a primit aprobare în cadrul ședinței de Guvern. Acest lucru a fost anunțat chiar de Emil Moț, primarul municipiului reședință a județului Olt, pe pagina sa oficială de Facebook și vine după ce Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a promis că se va întâmpla acest lucru în timpul vizitei sale pe care a efectuat-o la Slatina în urmă cu aproape două săptămâni.

„Dragi slătineni! Astăzi (joi n.r.), așa cum ni s-a promis de către domnul premier Marcel Ciolacu, proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiții ‘Construire și Dotare Complex Sportiv Stadion *1 Mai*, municipiul Slatina’ a fost aprobat. Mulțumim premierului României, Marcel Ciolacu, pentru sprijin, implicare şi angajament! Continuăm să dezvoltăm împreună Slatina pentru copiii noştri!”, a declarat edilul Emil Moț.

Acest proiect, potrivit primarului, reprezintă un obiectiv de investiții major pentru municipiul Slatina: „Noul stadion va fi construit pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat, pe o suprafață totală de teren de 91.211 metri pătrați și va avea o capacitate de 10.670 de locuri. ️Toate etapele de avizare din cadrul Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost parcurse, obținându-se avize favorabile”.

Sursa citată a mai spus că durata de implementare a proiectului este de doi ani și jumătate, adică 30 de luni, dintre care șase luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

„Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare. Acesta este un moment deosebit de important pentru municipiul nostru și un pas esențial în dezvoltarea infrastructurii sportive din Slatina”, a subliniat edilul Emil Moț.

Aleșii locali au aprobat în martie 2024 proiectul privind „Documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru investiția Construire și dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal «1 Mai», municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu, nr. 1”. Concret, vechiul stadion care are 12.000 de locuri, iar primele evenimente sportive au avut loc aici acum o sută de ani, va fi demolat, în locul său fiind construit, cu fonduri de la CNI, un stadion nou care va avea o capacitate totală de 10.670 de locuri şi o suprafaţă construită de 23.040 metri pătrați.

Valoarea totală a investiției se ridică la puțin peste 397 milioane de lei, compania suportând cea mai parte din această sumă, respectiv aproximativ 387,5 milioane de lei, Primăria Slatina contribuind cu suma de puțin peste 9,6 milioane de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți