21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Secția de Etnografie și Istorie Urbană a Muzeului Romanațiului, inaugurată oficial vineri

- Advertisement -
Eveniment cultural important vineri, 7 iunie, cu începere de la ora 12:00, pentru municipalitatea caracaleană. Reprezentanții Primăriei Caracal au anunțat că Secția de Etnografie și Istorie Urbană „Ion Hagiescu – Miriște” din cadrul Muzeului Romanațiului se va inaugura în mod oficial. Clădirea monument istoric este situată pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, nr. 2, din urbe, a fost recent restaurată cu fonduri europene, și este amenajată ca un adevărat muzeu de etnografie și istorie urbană.
Potrivit administrației locale, casa, proprietate a magistratului Ion Hagiescu-Miriște, între 1900 – 1922, a fost restaurată în acea perioadă cu intenția de a deveni muzeu de artă, deoarece magistratul Hagiescu-Miriște era un iubitor de frumos și avea deja colecționate foarte multe obiecte.
„Mă bucur că am reușit să reabilităm această clădire reprezentativă pentru Caracal. Ca o dorință îndeplinită de către comunitate pentru proprietarul ei, am decis să îi dăm destinația de muzeu”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.
Așadar, începând cu data de 7 iunie, caracalenii, iubitori de cultură, istorie și frumos, mai au la dispoziție un loc prin care să înțeleagă măreția acestor meleaguri.
Reabilitarea imobilului a fost realizează printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, accesat de municipalitate, cu o valoare totală de puțin peste 6 milioane de lei, din care aproximativ 5,9 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți