21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

17 incidente electorale dintr-un total de 38 sesizate, în ziua alegerilor, nu s-au confirmat

- Advertisement -

Reprezentanții Centrului de Comunicare Județean Olt au anunțat în cursul serii de duminică, 9 iunie, că în județ nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. Însă, până la ora amintită, au fost semnalate 38 de incidente în legătură cu procesul electoral, iar 17 dintre acestea nu s-au confirmat.

Angajații din teritoriu ai Ministerului Afacerilor Interne au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Astfel, au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale, patru fiind amenzi în cuantum de 1.900 de lei și șase avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru cinci posibile infracțiuni.

Ultima dintre ele a fost constatată de polițiștii Secției de Poliție Rurală 7 Dăneasa, care au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, de către o femeie de 48 de ani, din comuna Văleni, cu privire la faptul că o persoană ar figura pe lista de alegători cu cerere pentru urnă mobilă, fără ca aceasta să fi depus cerere în acest sens. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile”, au precizat reprezentanții Centrului de Comunicare Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți