21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Incidente electorale la două secții de votare din Slatina

- Advertisement -

Tensiunile sunt la cote maxime între unii candidați la alegerile locale de duminică, în unele secții de votare din municipiul Slatina fiind semnalate incidente electorale.

Acestea au fost comunicat rând pe rând Inspectoratului de Poliție Județean Olt, unele fiind deja soluționate, iar altele în curs.

Primul dintre evenimente a fost semnalat în preajma unei secții de votare de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina.

„La data de 9 iunie 2024, în jurul orei 07:30, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați de către un bărbat, din municipiul Slatina, cu privire la faptul că trei persoane care s-ar afla în proximitatea unei secții de votare ar influența persoanele să voteze un anumit candidat. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, iar cele trei persoane au fost identificate și s-a stabilit că acestea ar fi acreditate să efectueze sondaje de opinie. Conform articolului 37, alineat 4 din Legea 33/2007, ‘pot efectua sondaje de opinie la ieşirea de la urne institutele de sondare a opiniei publice sau societăţile comerciale ori organizaţiile neguvernamentale care au în obiectul de activitate realizarea de sondaje de opinie şi care sunt acreditate de Biroul Electoral Central, prin decizie, în acest sens. Operatorii de sondaj ai acestora au acces, în baza acreditării instituţiei pentru care lucrează, în zona de protecţie a secţiei de votare, prevăzută la articolul 45, alineat 6, fără a avea acces în interiorul localului secţiei de votare'”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Și în jurul orei 11:00 a avut loc un alt incident, dar la o secție de la Colegiului Național „Radu Greceanu” Slatina.

„La data de 9 iunie 2024, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au fost sesizați de către Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat la unitatea spitalicească și acuză că ar fi fost agresată fizic. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru stabilirea situației de fapt, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul Poliției.

Despre eveniment a venit cu un punct de vedere oficial și conducerea unității medicale: „Astăzi, 9 iunie 2024, la ora 10:59, s-a prezentat în Unitatea de Primire Urgențe, un bărbat în vârstă de 43 de ani, afirmativ victimă a unei agresiuni fizice care a avut loc în cadrul unei secții de votare din Municipiul Slatina. Actualmente pacientul este stabil hemodinamic și este în curs de investigații și tratament de specialitate”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți