21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Cine sunt câștigătorii alegerilor locale din județul Olt. PSD a câștigat cele mai multe primării, dar și președinția Consiliului Județean

- Advertisement -

Se numără în continuare opțiunile alegătorilor exprimate pe buletinele de vot. Iar din rezultatele parțiale și numărătoarea paralelă a partidelor, organizația Olt a Partidului Social Democrat are câștigate cele mai multe dintre primăriile oltene, iar Marius Oprescu, președintele PSD Olt, a obținut un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Olt.

Astfel, în județul Olt, PSD ar avea câștigate un număr de 95 de primării, Partidul Național are 14, Alianța pentru Unirea Românilor două și Uniunea Salvați România una.

PSD a pierdut primăria reședință a județului, Slatina, cu candidatul Emil Moț (38,56%), care candida pentru un al treilea mandat, câștigător fiind Mario De Mezzo (48,98 la sută) de la PNL, potrivit unor rezultate provizorii. Diferența de voturi dintre cei doi candidați este de aproximativ 3.000 de voturi. De asemenea, social democrații au pierdut și Primăria orașului Drăgănești, unde candidase Viorel Nădescu, care a fost câștigată de liberalul Marian Tudorică, primar în funcție.

Sursă foto: rezultatevot.ro

Însă, PSD a câștigat detașat Primăria municipiului Caracal, prin candidatul Ion Doldurea, primăriile orașelor Balș, Corabia, Piatra Olt, Potcoava, Scornicești, dar și a 89 primării de comună.

PNL a obținut pe lângă primăriile Slatina, Drăgănești Olt și primăriile din Icoana, Scărișoara, Traian, Seaca, Strejești, Ștefan cel Mare, Studina, Urzica, Corbu, Vădăstrița și Mihăești. AUR a câștigat fotoliile de primar din comunele Grădinari și Rotunda, în timp ce USR a câștigat Primăria Izbiceni prin candidatul Fănel Bădici, președintele formațiunii politice din județ.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a câștigat detașat președinția instituției, principalul său contracandidat de la PNL, Emanuel Oproiu, fiind al doilea ca număr de voturi obținute.

Sursă foto: rezultatevot.ro

La consilii locale, în majoritatea localităților acestea au fost câștigate tot de candidații social democrați, iar la consilierii județeni cele mai multe locuri în viitorul mandat 2024 – 2028 ar urma să fie ocupate tot de candidații PSD.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți