29.1 C
Slatina
vineri,21 iunie,2024

Ultimele Articole

Peste 150 de bilete în stațiuni balneare pentru beneficiarii din județul Olt

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt a transmis luni, 10 iunie, că i-au fost repartizate alte peste 150 de bilete de tratament balnear aferente celei de-a noua serii din acest an, mai precis 153, dintre care 138 au fost alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de către persoanele interesate. Acestea sunt disponibile atât în stațiuni montane, cât și despre stațiuni de pe litoralul românesc.

Data de prezentare în stațiune pentru biletele din această serie este în perioada 26 – 30 iunie 2024, durata sejurului fiind de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii, asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear.

Repartizarea biletelor pe stațiuni este următoarea: 39 în Băile Olănești, 14 în Căciulata, zece în Covasna, câte opt în Băile Felix și Băile Herculane, câte șase în Amara, Eforie Nord și Călimănești, cinci în Buziaș, câte patru în Neptun, Băile Govora, Mangalia, Pucioasa, Vatra Dornei, Sovata și Moneasa și câte două în Saturn, Techirghiol, Slănic Moldova și Bala. Biletele rămase nealocate sunt în stațiunile Amara, Buziaș și Sângeorz Băi.

Lista cererilor aprobate este afișată la sediul Casei de Pensii Olt, cât și pe pagina de internet a instituției. Biletele de tratament se pot ridica până pe data de 17 iunie 2024, inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe data de 19 iunie.

Cei care pot beneficia de tratament balnear sunt pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 3.000 de lei în hoteluri de două și trei stele, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți