21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Scrutinul electoral, desfășurat fără incidente majore în județ

- Advertisement -

În urma analizei realizate cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică în județul Olt. Însă, s-au sesizat aproape o sută de contravenții sau posibile infracțiuni legate de desfășurarea alegerilor, fiind întocmite zece dosare penale.

„Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Olt au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate. În ziua alegerilor au fost sesizate 95 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 61 nu s-au confirmat, iar în zece cazuri s-au întocmit dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate zece amenzi, în valoare de 7.900 de lei, și 14 avertismente”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Centrului de Comunicare Județean Olt.

Sursa citată mai arată că, în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate 339 de persoane cu 324 de vehicule, fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale și constatată o infracțiune.

Aproximativ 2.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică, în județul Olt, pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

„Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot (…)”, a mai spus reprezentantul CCJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți