18.1 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Mario De Mezzo, noul primar al municipiului Slatina: „Am câștigat cu aproape jumătate dintre voturile exprimate”

- Advertisement -

Conferință de presă în dimineața zilei de marți, 11 iunie, la sediul organizației județene Olt a Partidului Național Liberal, din municipiul Slatina. Amfitrioni au fost deputatul Gigel Știrbu, președinte PNL Olt, și Mario De Mezzo, ales de slătineni primar al municipiului la alegerile locale desfășurate duminică. Rezultatul alegerilor din Slatina a fost principala temă abordată de cei doi politicieni, care au ținut să mulțumească alegătorilor care au ieșit într-un număr atât de mare la urne, noul primar al reședinței județului spunând: „Am câștigat cu aproape jumătate dintre voturile exprimate”.

Deputatul Gigel Știrbu a spus că este o mare responsabilitate pentru echipa liberalilor care a stat în spatele candidatului de la Slatina, mulțumind din toată inima cetățenilor municipiului și cetățenilor județului Olt.

„Este prima dată, după Al Doilea Război Mondial, când Primăria Slatina este câștigată de către un reprezentant al Partidului Național Liberal: Mario De Mezzo. (…) Le mulțumim din toată inima cetățenilor municipiului Slatina și cetățenilor județului Olt. Este o mare responsabilitate pentru noi și pentru toată echipa care a stat în spatele candidatului nostru de la Slatina. Am văzut bucuria în ochii oamenilor, am primit sute de mulțumiri din partea cetățenilor, dar mulțumirile trebuie ca noi să le adresăm lor, pentru că ei au votat și au dorit ca Slatina să fie, în sfârșit, eliberată de un sistem. Un sistem care a făcut posibilă această frumoasă victorie. Îi asigur pe oameni că nu-i vom dezamăgi”, a declarat deputatul oltean.

Mario De Mezzo a spus că diferența de scor dintre el și contracandidatul său arată că slătinenii au dorit această schimbare: „Diferența de scor, dintre mine și Emil Moț, arată că slătinenii au dorit această schimbare. Am câștigat cu aproape jumătate dintre voturile exprimate, la o prezență la vot record pentru Slatina. Acest lucru îmi dă legitimitate și reprezentativitate. (…) Le mulțumesc slătinenilor pentru faptul că au ieșit la vot și pentru faptul că mi-au arătat încrederea lor. Eu am devenit doar vocea oamenilor. (…)”.

Întrebat de jurnaliști câte primării a câștigat PNL în tot județul, deputatul Gigel Știrbu a răspuns că 14, numărul lor dublându-se, având în vedere că înaintea alegerilor mai aveau doar șapte primari liberali, având în vedere că parte dintre cei care au câștigat alegerile în urmă cu patru ani plecaseră în echipa de la Olt a Partidului Social Democrat, însă s-a întâmplat și invers cum este cazul primarului de la Traian care din echipa PSD a trecut în cea a PNL.

Pe lângă Primăria municipiului Slatina, PNL a mai câștigat și primăriile din localitățile Drăgănești Olt – Marian Tudorică – 52,63%, Corbu – Gabriel Ilinca – 51,21%, Icoana – Valentin Miu – 63,81%, Mihăești – Dincă Tomescu – 63,13%, Morunglav – Nicolae Cărămizaru – 55,79%, Scărișoara – Dan Iacob – 91,5%, Seaca – Ionuț Babadac – 51,41%, Strejești – Marian Speriatu – 57,52%, Studina – Marian Vasile – 85,46%, Ștefan cel Mare – Viorel Marius Măgureanu – 61,53%, Traian – Ilie Crîmu – 51,59%, Urzica – Ion Spiridon – 88,86% și Vădăstrița – Marin Ciupitu – 39,89%.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți