21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Paul Stănescu, după ce candidatul PSD a pierdut Primăria Slatina: „Consiliul Local l-a câștigat PSD-ul, problema a fost cu omul, cu persoana Emil Moț”

- Advertisement -

Paul Stănescu, senator de Olt și secretar general al PSD, a declarat luni, 10 iunie, la doar câteva ore după anunțarea câștigătorului Primăriei Slatina că în politică nu ești veșnic, anticipând faptul că ar putea fi pierdute alegerile în municipiul reședință a județului de către candidatul social democrat Emil Moț. Din spusele liderului Partidului Social Democrat, slătinenii au avut o problemă cu omul Emil Moț.

„Dacă v-ați uitat atent pe rezultatele de la municipiul Slatina, Consiliul Local l-a câștigat PSD-ul, problema a fost cu omul, cu persoana Emil Moț. A pierdut, asta e, slătinenii au hotărât, cred că ei știu cel mai bine ce au făcut. Ne așteptam, erau calculele făcute, sigur, nu eram convinși, că până nu vezi rezultatele că vei câștiga, nu ești convins. Dar anticipam, în politică nu ești veșnic”, a spus parlamentarul Paul Stănescu în fața jurnaliștilor din presa centrală, un video cu declarația acestuia fiind postată pe pagina oficială de Facebook a PSD.

Social democratul Emil Moț, care a candidat pentru un al treilea mandat ca primar, a obținut un scor de 38,45 la sută potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă pe site-ul rezultatevot.ro, în timp ce, în procente, contracandidatul său de la Partidul Național Liberal, Mario De Mezzo, fost prefect de Olt, a obținut 48,97%.

La Consiliul Local Slatina, cele două formațiuni politice, PSD și PNL sunt aproape la egalitate, fiecare dintre acestea urmând să aibă câte nouă consilieri în forul local, acestora alăturându-se și trei reprezentanți de la Alianța pentru Unirea Românilor, unul fiind Gabriel Bultineanu, candidatul AUR la funcția de primar al municipiului reședință a județului Olt.

După numărătoarea parțială, rezultatele pentru CL Slatina arătau la primele ore ale dimineții de marți, 11 iunie, PSD – 39,5% (12.329 voturi), PNL – 39,27% (12.258) și AUR – 8,37% (2.611).
Potrivit listei, de la PSD ar urma să reprezinte interesele slătinenilor în CL următorii: Gigi Vîlceleanu, Emil Popa, Alexandru Berechet, Ștefan Văduva, Adrian Bărbulete, Marius Perianu, Gabriela Șerban, Cristian Cismaru și Mihai Cîrloganu.
Iar de la PNL în CL Slatina pot fi, conform listei, Mario De Mezzo (primar), Adela Pantilie, Marius Bălașa, Marian Costea, Florin Duca, Ionuț Comanescu, Valeriu Matei, Laura Giura, Victor Iacobescu și Aurel Roșu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți