28.1 C
Slatina
joi,25 iulie,2024

Ultimele Articole

Coduri galbene de instabilitate atmosferică, temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat în Olt, pe parcursul a două zile

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis noi coduri galbene valabile în județul Olt pe parcursul zilelor de miercuri și joi, 12 și 13 iunie. Primul dintre ele va fi în vigoare începând de miercuri, la ora 14:00, şi până în dimineaţa zilei de joi, la ora 06:00 a dimineţii, în judeţ urmând să avem instabilitate atmosferică. 

„În intervalul menționat, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, transmit meteorologii.

Potrivit acestora, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

De asemenea, în zilele de miercuri şi joi va fi valabil un alt cod galben, fenomenele vizate fiind temperaturi ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat.

Potrivit ANM, în aceste două zile, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți