22 C
Slatina
miercuri,26 iunie,2024

Ultimele Articole

Ziua Eroilor la Slatina. Autoritățile au depus coroane de flori la monumentul ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Cimitirul Eroilor

- Advertisement -

Ziua Eroilor a fost sărbătorită joi, de Înălţarea Domnului, și în municipiul Slatina, manifestările dedicate comemorării ostaşilor din judeţul Olt, căzuţi pe câmpurile de luptă, desfăşurându-se la Cimitirul Eroilor de pe strada Drăgănești a localității. Zeci de oficialităţi locale şi judeţene au luat parte la ceremonialul militar-religios.

Dintre autoritățile prezente amintim senatorul Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Adrian Chesnoiu, Emil Albotă, prefectul de Olt Ștefan Nicolae, subprefectul Cosmin Floreanu, Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ionuţ Ivan şi Virgil Delureanu, vicepreşedinţi ai aceleiaşi instituţii administrative, Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet, viceprimari ai municipiului Slatina, şefi şi reprezentanți ai instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale din teritoriu, cadre militare în rezervă, reprezentanți ai unor partide politice, zeci de elevi, dar și Mario De Mezzo, noul primar ales al Slatinei în urma alegerilor locale de duminică, 9 iunie.

La Slatina, manifestările dedicate Zilei Eroilor au debutat cu onorul dat de reprezentantul Guvernului în teritoriu gărzii de onoare și au continuat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor.

Momentul a fost urmat de aducerea la cunoştinţă a evenimentelor în care eroii patriei şi-au dat ultima suflare în luptă, prin rostirea unor scurte alocuțiuni, una fiind ținută de prefectul Ștefan Nicolae.

Momentul Eroilor a fost acoperit apoi de coroane şi jerbe de flori, depuse de oficialități, pentru ca în finalul evenimentului de la cimitirul de la ieşirea din Slatina spre comuna Brebeni să defileze, prin faţa celor prezenți şi pe cântecele patriotice interpretate de fanfara de estradă Lyra Band a Primăriei Slatina, garda de onoare, alcătuită din militari, jandarmi şi pompieri.

Comemorarea eroilor care s-au jertfit pentru țară se organizează anual, la 40 de zile după Sfânta Sărbătoare a Paștelui, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Înălțarea Domnului, începând cu anul 1920.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți