31.7 C
Slatina
miercuri,26 iunie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de caniculă în județul Olt, pe parcursul zilelor de luni și marți

- Advertisement -

După ce la sfârșitul săptămânii trecute, Oltul a fost pentru câteva ore sub incidența unor coduri roșu și portocaliu de fenomene meteo periculoase, iată că la începutul acestei săptămâni, în zilele de luni și marți, 17 și 18 iunie, în județ va fi Cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat și caniculă.

„Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie care au emis în acest sens atenționare meteorologică.

Și marți, potrivit meteorologilor, în județul Olt va fi Cod galben de caniculă.

„În Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general  între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a precizat ANM.

Potrivit aceleiași surse, în zilele viitoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de lungă durată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți