31.7 C
Slatina
miercuri,26 iunie,2024

Ultimele Articole

Mario De Mezzo, noul edil al urbei reședință a județului Olt: „Am primit certificatul doveditor al alegerii primarului municipiului Slatina”

- Advertisement -

Liberalul Mario De Mezzo, noul primar al municipiului Slatina, s-a prezentat în prima zi a acestei săptămâni, luni, 17 iunie, la Biroul Electoral de Circumscripție Slatina, pentru a primi certificatul doveditor al alegerii primarului municipiului Slatina. Acesta a câștigat alegerile în fața actualului edil, social democratul Emil Moț, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024, primind din partea slătinenilor cu peste 3.000 de voturi.

„Am primit astăzi (luni, 17 iunie n.r.) certificatul doveditor al alegerii primarului municipiului Slatina și consilierilor locali PNL, de la Biroul Electoral de Circumscripție. Le mulțumesc tuturor celor din Biroul Electoral pentru eforturile depuse în asigurarea unui proces electoral corect și pentru profesionalismul arătat în fața unor presiuni sau momente delicate. Această formalitate certifică voința celor peste 15.300 de slătineni care au votat schimbarea în orașul nostru și care mi-au oferit încrederea lor. Mai sunt câteva luni până la preluarea mandatului, timp pe care îl voi folosi cu înțelepciune pentru pregătirea primelor luni în primărie. Vă mulțumesc, încă o dată, cu smerenie și recunoștință, celor care ne-ați votat și echipei mele de liberali curajoși și neobosiți”, a declarat Mario De Mezzo, noul primar al municipiului reședință a județului Olt.

Dacă la alegerile locale pentru funcția de primar, Mario De Mezzo, candidatul PNL Olt, a fost votat de 15.317 de alegători – 48,97%, Emil Moţ, încă primar al Slatinei până spre sfârșitul lunii octombrie, când i se încheie al doilea mandat de edil al municipiului, a obţinut 12.026 de voturi – 38,44%,

Trei partide vor avea reprezentanți în Consiliul Local Slatina, însă l niciunul dintre acestea nu au majoritate. Este vorba de PSD, care are zece mandate cu 39,49% din voturi, PNL cu nouă mandate de consilier local obținute – 39,27% dintre voturile alegătorilor și AUR ce are două mandate cu 8,36% din voturile obținute.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți