28.1 C
Slatina
vineri,28 iunie,2024

Ultimele Articole

Slatina. 11 comercianți de haine din zona Pieței Zahana s-au ales cu dosare penale. Peste 200 de articole vestimentare confiscate

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat joi, 20 iunie, o acțiune pentru verificarea respectării dreptului de proprietate intelectuală de operatorii economici. Vânzătorii de haine din complexul aflat în zona Pieței Zahana – Slatina au fost în vizorul oamenilor legii, 11 dintre ei alegându-se cu dosar penal.  

Peste 200 de articole vestimentare, cu o valoare de aproximativ 85.000 de lei, au fost confiscate, în vederea continuării cercetărilor.

„În cadrul activității, au fost vizați operatorii economici care comercializează articole vestimentare în cadrul unui complex din municipiul Slatina. În urma controalelor, polițiștii au depistat 11 operatori economici care ar fi pus în circulație produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. În toate cazurile, a fost întocmit câte un dosar penal conform prevederilor Legii 84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, republicată cu modificările și completările ulterioare. În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate 205 articole vestimentare, în valoare de aproximativ 85.000 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă remis de IPJ Olt.

Alături de polițiștii SICE, la activități au participat și polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Poliției municipiului Slatina și Serviciului Criminalistic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, care vor continua să desfășoare astfel de activități și în perioada următoare pentru impunerea respectării legislației din acest domeniu de către operatorii economici.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți