27.2 C
Slatina
vineri,28 iunie,2024

Ultimele Articole

Trafic restricționat pe mai multe drumuri din Olt, din cauza codurilor de caniculă

- Advertisement -

Având în vedere avertizările meteorologice de Cod roșu privind înregistrarea de temperaturi extrem de ridicate, în aceste zile temperatura în termometre ajungând până la 39 de grade Celsius la umbră, emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Astfel, restricțiile de trafic sunt valabile până luni, 24 iunie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe toate sectoarele de drum național și drum expres, din județul Olt.

„Măsura este instituită pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă”, potrivit unui comunicat remis de Poliția Olt.

Excepții fac următoarele categorii de vehicule: transportul de persoane; transporturile de animale vii și produse perisabile, de origine animală și vegetală, precum și cele care transportă produse din exploatări agricole; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; ⁠transporturi de mărfuri sub temperatură controlată, funerare, poștale, de carburanți, destinate salubrizării, apă îmbuteliată, precum și transporturi militare și de echipamente de prim ajutor; tractări vehicule avariate; distribuire de apă și hrană în zonele calamitate. Totodată, sunt exceptate vehiculele aparținând CNAIR și cele aparținând antreprenorilor sau constructorilor cu care aceasta are încheiate contracte de execuție lucrări, aflate în derulare.

Recomandări ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt

Planificați-vă traseul având în vedere restricțiile de circulație;
Asigurați-vă că aveți suficiente lichide și mâncare astfel încât să nu fie nevoie să vă deplasați pentru a le procura;
Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că starea tehnică a autotrenului este corespunzătoare;
Asigurați-vă de funcționalitatea sistemului de aer condiționat;
Îmbrăcați-vă adecvat sezonului cald: haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării/șepci, ochelari de soare.

„Polițiștii rutieri recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier. De asemenea, recomandăm tuturor șoferilor să manifeste prudență în condus, să respecte regulile rutiere, precum și recomandările autorităților pe timp de caniculă. Polițistii olteni vor fi la datorie, pentru a asigura respectarea legislației în vigoare”, se mai precizează în comunicatul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți