33.1 C
Slatina
luni,22 iulie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au reținut nouă permise auto și au întocmit cinci dosare penale în cadrul proiectului „ROADPOL Alcohol & Drugs”. 530 de șoferi au fost testați

- Advertisement -

Polițiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat în perioada 17 – 23 iunie, pe drumurile publice din județul Olt, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor rutiere. Activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul IPJ Olt. Astfel, în urma activităților din ultima săptămână, oamenii legii au reținut permisele auto a nouă șoferi și au întocmit cinci dosare penale. Au fost testați și 530 de conducători auto pentru a vedea dacă au consumat sau nu alcool sau droguri.

„Activitățile s-au desfășurat la nivel național, precum și simultan, la nivelul tuturor statelor care sunt membre ale Organizației Polițiilor Rutiere Europene ROADPOL. În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 64 de polițiști rutieri olteni, au fost efectuate 530 de testări pentru detectarea prezenței în organism a alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. Ca urmare a abaterilor privind consumul de alcool, au fost reținute nouă permise de conducere pentru fapte de natură contravențională (conducători auto cu valori ale alcoolului pur în aerul expirat mai mici decât valoarea de referință de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), respectiv au fost întocmite cinci dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Erau băuți în trafic

În noaptea de duminică, 23 iunie, în jurul orei 23:00, polițiștii Biroului Rutier Caracal au oprit pentru control, pe strada Târgu Nou, din municipiul Caracal, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din localitate.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,96 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot duminică, dar după-amiaza, în jurul orei 17:45, polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 546 C, în comuna Perieți, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din localitate.

„În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,75 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a mai spus reprezentantul IPJ.

Și în seara zilei de vineri, 21 iunie, în jurul orei 20:10, a fost depistat în trafic un șofer băut.

Polițiștii din orașul Corabia au oprit pentru control, pe strada Preot Dumitru Stancu, din comuna Izbiceni, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din localitate.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,74 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit și pe numele acestui bărbat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți