32.3 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Pompierii din județ au intervenit să stingă 16 incendii de vegetație uscată în weekend

- Advertisement -

Peste 100 de pompieri au asigurat, în fiecare zi, în weekend-ul de Rusalii, zeci de misiuni de protecție a populației, la nivelul județului Olt. Astfel, în perioada 22 – 24 iunie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au acționat pentru stingerea a 26 de incendii, dintre care 16 produse la vegetație uscată.

„Echipajele au depus eforturi susținute pentru limitarea și lichidarea incendiilor, care au cuprins o suprafață de peste 100 de hectare de vegetație uscată, dar și aproximativ cinci hectare de cultură de grâu și lucernă și trei tone lemne de foc. Cele mai multe dintre incendii au avut cauza probabilă focul deschis în spații deschise și fumatul în locuri nepermise”, se arată într-un comunicat de presă remis de ISU Olt.

Din numărul total de intervenții ce au fost la sfârșitul săptămânii trecute, 45 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Pe fondul creşterii semnificative, în ultima perioadă, a numărului incendiilor de vegetație uscată, salvatorii ISU reamintesc cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.

„Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice. Recomandăm cetățenilor să respecte toate măsurile de prevenire, iar informații privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregătit.ro și prin intermediul aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit pentru terminalele mobile”, se mai precizează în comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți