23.1 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența a trei coduri galben de caniculă și instabilitate atmosferică până miercuri

- Advertisement -

Județul Olt, ca de altfel și alte județe ale țării, să află până în cursul zilei de miercuri, 3 iulie, sub incidența mai multor avertizări meteorologice. Perioadele de caniculă și temperaturi ridicate în termometre vor alterna cu cele de instabilitate atmosferică.

Primul Cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat este valabil pe parcursul zilei de luni, 1 iulie.

„În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

De pe 1 iulie, ora 20:00, și până în dimineața zilei de marți, 2 iulie, la ora 10:00, județul Olt va fi sub incidența unui Cod galben de instabilitate atmosferică.

„În Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe parcursul zilei de luni, 1 iulie, local vor fi manifestări de instabilitate în nord-vestul și centrul țării”, spun meteorologii.

ANM mai transmite că și de marți, 2 iulie, ora 10:00, până miercuri, 3 iulie, ora 10:00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică: „În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp”.

Iar miercuri, 3 iulie, potrivit meteorologilor, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți