33.1 C
Slatina
luni,8 iulie,2024

Ultimele Articole

Un adolescent din Teleorman a pus pe jar autoritățile din Olt, după ce a fost provocat la un joc să apeleze numărul de urgență 112. A sunat de pe raza comunei Mihăești

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a primit în cursul nopții de duminică spre luni, 30 iunie spre 1 iulie, în jurul orei 23:20, un apel anonim, în care se auzea o persoană care striga „ajutor”. Au fost alertate mai multe forțe de ordine din județul Olt, apelul la 112 venind de pe telefonul unei persoane din județul vecin, Teleorman. Însă, în urma verificărilor, s-a constatat că totul a fost în zadar, apelul la numărul de urgență 112 fiind unul fals și efectuat de un adolescent de 15 ani, care se afla în comuna olteană Mihăești, care a fost provocat să facă acest lucru în timpul unui joc pentru copii.

„Imediat au fost demarate activități investigativ operative, în urma cărora s-a stabilit faptul că apelul ar fi fost efectuat din localitatea Mihăești. La scurt timp, polițiștii Secției de Poliție Rurală 7 Dăneasa, în urma unor activități complexe, au identificat persoana care a efectuat apelul, respectiv un minor de 15 ani, din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că minorul ar fi apelat Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 în urma unei provocări primite la un joc între mai mulți copii, acesta neaflându-se într-o stare reală de pericol”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Dacă băiatul a primit o amendă de o mie de lei, reprezentantul său legal a fost și el sancționat cu 500 de lei.

„Având în vedere activitățile desfășurate și resursele utilizate, polițiștii au sancționat contravențional minorul cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 34 din 2008, iar reprezentantul legal cu amendă în valoare de 500 de lei conform Legii 61/1991. Inspectoratul de Poliție Județean Olt adresează cetățenilor rugămintea sa efectueze apelul 112 doar când au cu adevărat o urgență, când sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul”, a mai spus reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți