22.3 C
Slatina
joi,4 iulie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în Olt, pentru următoarele 24 de ore

- Advertisement -

Județul Olt, dar și alte județe ale României, se află pe parcursul următoarelor 24 de ore sub incidența unui Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat în dimineața zilei de marți, 2 iulie, avertizările și atenționările meteo, iar noul cod va fi în vigoarea în județ începând de la ora 10:00 a zilei de 2 iulie și până miercuri, 3 iulie, la ora 10:00.

„În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp”, au transmis meteorologii.

De asemenea, pe parcursul zilei de marți, chiar și până în dimineața zilei de miercuri, la ora 10:00, în alte județe ale țării sunt în vigoare și două Coduri galben, primul de instabilitate atmosferică și al doilea de caniculă și disconfort termic ridicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți