30.2 C
Slatina
joi,25 iulie,2024

Ultimele Articole

Zeci de absenți la proba scrisă de matematică și istorie a BAC-ului. Niciun licean oltean nu a fost eliminat din examen

- Advertisement -

Sunt 2.363 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a în județul Olt, atât din promoția curentă, cât și din sesiunile anterioare, care s-au înscris la sesiunea din vară a examenului național de Bacalaureat, iar 2.237 dintre ei s-au înscris pentru a susține a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului – matematică și istorie, în funcție de profil. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, dacă 1.266 s-au înscris pentru a da BAC-ul la matematică, 971 au fost la istorie. Au fost zeci de absenți și niciun eliminat.

Mai precis au fost 41 de liceeni olteni care au absentat din motive personale. Și, din fericire, niciun elev din totalul de 2.196 care s-au prezentat la această probă a examenului, nu a fost eliminat.

Probele scrise ale BAC-ului, sesiunea iunie – iulie 2024, continuă joi, 4 iulie, iar 2.228 de liceeni ar trebui să susțină proba la alegere a profilului şi specializării, unde se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din zece discipline, respectiv Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.

În Olt, potrivit ISJ, sesiunea de vară a Bacalaureatului se desfășoară în zece centre de examen, cu două subcomisii, în județ fiind și un centru de evaluare a lucrărilor cu o subcomisie.

Toate sălile de examen în care are loc examenul național sunt supravegheate audio-video, activităţile din cadrul BAC-ului realizându-se prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi online, este programată în data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afişarea rezultatelor finale va fi pe 12 iulie, în centrele de examen şi online. Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului, și anume pe bază de coduri.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5, cel puţin, la fiecare dintre acestea; obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise, media notelor obţinute la probele scrise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți