28.1 C
Slatina
joi,25 iulie,2024

Ultimele Articole

Un licean care joi a susținut BAC-ul la centrul de la Liceul Teoretic „A. I. Cuza” Corabia, eliminat din examen pentru tentativă de fraudă

- Advertisement -

Pentru absolvenții de la clasele a XII-a și a XIII-a, din județul Olt, joi, 4 iulie 2024, a avut loc ultima probă scrisă a sesiunii iunie – iulie a examenului național de Bacalaureat. Din totalul de 2.363 de liceeni olteni înscriși la BAC-ul de vară, 2.228 ar fi trebuit să susțină proba la alegere a profilului şi specializării. Însă, 64 au absentat din motive personale, în timp ce unul a fost eliminat din examen.

Absolvenții de liceu au putut opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din zece discipline, respectiv Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.

Iar potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, elevul care a fost eliminat susținea examenul la centrul de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, pe motiv de tentativă de fraudă cu telefonul mobil. Acesta se pare că dădea proba scrisă la fizică și a fost prins cu cască în ureche.

În județ, potrivit ISJ Olt, sesiunea de vară a Bacalaureatului s-a desfășurat în zece centre de examen, cu două subcomisii, în județ fiind și un centru de evaluare cu o subcomisie.

Toate sălile de examen în care a avut loc examenul național au fost supravegheate audio-video, activităţile din cadrul BAC-ului realizându-se prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi online, este programată în data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afişarea rezultatelor finale va fi pe 12 iulie, în centrele de examen şi online. Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului, și anume pe bază de coduri.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5, cel puţin, la fiecare dintre acestea; obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise, media notelor obţinute la probele scrise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți