28.1 C
Slatina
joi,25 iulie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri ai IPJ Olt anunță noi prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt sunt prezenţi zilele acestea pe drumurile publice care tranzitează judeţul pentru menţinerea unui climat rutier sigur şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Iar în contextul intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 84 din 2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, polițiștii rutieri, în cadrul acţiunilor, desfășoară şi activităţi de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului verbal de constatare şi sancționare a contravenției.

„Procedura comunicării procesului verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului verbal a fost îndeplinită pe loc. Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia”, au transmis reprezentanții IPJ Olt printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

„Acţiunile pe linie rutieră vor continua şi în perioada următoare. Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste prudenţă, să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren şi să nu consume alcool sau substanţe interzise dacă urcă la volanul vehiculului”, se mai arată în comunicat inspectoratului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți