33.1 C
Slatina
luni,22 iulie,2024

Ultimele Articole

Două Coduri galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat valabile în județul Olt, în zilele de duminică și luni

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis duminică dimineață două avertizări meteorologice Cod galben care sunt în vigoare pe parcursul zilelor de duminică și luni, 7 și 8 iulie, în mai multe județe ale României, inclusiv în Olt.

Pentru ziua de duminică fenomenele meteo care se vor abate asupra județului sunt caniculă și disconfort termic ridicat.

„În Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35…36 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, au transmis meteorologii.

Iar luni, 8 iulie, în Olt va fi val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, mai precizează reprezentanții ANM.

Sursa citată mai arată că până la sfârșitul săptămânii valul de căldură se va menține și, treptat, va continua să se extindă și să se intensifice ușor în toată țara.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți