19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Muzeul Județean Olt organizează ateliere pentru copii și adolescenți, pe perioada vacanței de vară

- Advertisement -

Copiii și adolescenții sunt în vacanță, iar reprezentanții Muzeului Județean Olt reiau povestea de vară, prin desfășurarea mai multor ateliere dedicate lor.

„S-au terminat cursurile școlare și au fost susținute examenele de aptitudini și de maturitate, drept pentru care colectivul Muzeului Județean Olt vă felicită și ca de obicei, în această perioadă, vă invită cu mic, cu mare, să ne petrecem timpul într-un mod cât mai util și plăcut. Astfel, instituția deschide larg ușile pentru a vă pune la dispoziție spații aerisite și aclimatizate, precum și posibilități de petrecere a timpului liber, într-un mod cât mai plăcut și mai interesant, începând cu data de 15 iulie și până la data de 30 august 2024”, a declarat George Smarandache, manager al Muzeului Județean Olt.

Atelierele sunt inclusiv pentru adulți.

„Pe lângă vizitarea expozițiilor cu caracter permanent și temporar, la instituția culturală olteană se vor desfășura ateliere de creație adresate atât copiilor, cât și adulților, după cum urmează: atelier de quilling, la sediul muzeului – coordonator muzeograf Denisa Guțică Florescu; atelier de confecționat brățări din mărgele, la sediul muzeului – coordonator dr. Claudia Balaș și muzeograf Ciuică Rodica; atelier de pictură pe sticlă, la sediul muzeului – coordonator dr. Iohana Brătoi; atelier de modelaj în lut, la Casa Muzeu „Gunka și Spiru Vergulescu”, strada Malul Livezi, nr. 13 – coordonator muzeograf Lucian Truță”, a mai spus Smarandache.

Potrivit aceleiași surse, programul de vizitare a expozițiilor cu caracter permanent și temporar este de marți până duminică inclusiv, în intervalul orar: 09:00 – 17:00.

Atelierele, dedicate în primul rând copiilor și tinerilor, se vor desfășura de luni până vineri, inclusiv, vor avea durata de o oră și se vor desfășura în intervalul orar 09:00 – 12:00, cu grupe de minimum cinci participanți, iar costul unui atelier este de 5 lei pentru un participant la atelierele de confecționat brățări, quilling și pictură pe sticlă și de 10 lei pentru o persoană la atelierul de modelaj în lut.

„Materialele sunt puse la dispoziție de muzeu, iar la sfârșitul activității, fiecare participant își ia acasă ceea ce a lucrat. Pentru relații și înscriere: dr. Iohana Brătoi, Șef Serviciu Conservare – Restaurare și Etnografie, telefon: 0747.427.513. Dumneavoastră, nu ezitați să veniți, iar noi, ca de obicei, vă așteptăm cu drag!”, a subliniat managerul Muzeului Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți