24.1 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Cod roșu de caniculă în județul Olt, în zilele de sâmbătă și duminică. Temperatura din termometre va fi de până la 41 de grade Celsius, la umbră

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat din nou avertizările de vreme caniculară, iar județul Olt se află în zilele de joi și vineri, 11 și 12 iulie, sub incidența unui Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, în timp ce în zilele de sâmbătă și duminică, 13 și 14 iulie, va fi în vigoare un Cod roșu de val de căldură intens și persistent, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Se așteaptă ca temperaturile din termometre să fie cuprinse între 37 și 41 de grade Celsius, la umbră, însă temperaturile resimțite vor fi și mai mari cu câteva grade.

Codul roșu va afecta mai multe regiuni ale României.

„În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, au transmis reprezentanții ANM.

Iar meteorologii spun că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Dar până la Codul roșu, județul Olt va fi vineri sub incidența unui val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

„În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți