19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

DSP Olt – recomandări pentru populația județului pe perioada codurilor de caniculă

- Advertisement -

Sunt atenționări meteo Coduri portocaliu și roșu de vreme caniculară până la sfârșitul acestei săptămâni, valabile în Olt, temperaturile fiind de până la 41 grade Celsius la umbră, motiv pentru care reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt vin cu recomandări pentru populația județului în privința măsurilor pe care le pot lua pentru a preveni eventuale incidente.

Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 – 18:00 (toate persoanele vârstnice, persoanele cu afecțiuni cronice, indiferent de vârstă, copiilor trebuie să evite ieșirea pe perioada de caniculă, doar dacă situația o impune).
Purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.
Pe parcursul zilei faceți dușuri călduţe, fără a vă şterge de apă.
Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute.
Consumaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deorece acestea conţin o mare cantitate de apă; o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.
Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc.).

DSP vine și cu sfaturi despre cum oltenii pot limita creşterea temperaturii în locuinţe: închideţi ferestrele expuse la soare, trageţi jaluzelele şi/sau draperiile; țineţi ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă; deschideţi ferestrele seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuinţă; stingeţi sau scădeţi intensitatea luminii artificiale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți