19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Liberalii Laura Giura și Viorel Rogojinaru, noii viceprimari ai municipiului Slatina

- Advertisement -

După ce săptămâna trecută Emil Moț, primarul municipiului Slatina, și cei doi viceprimari, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, și-au dat demisiile, în cursul după-amiezii zilei de marți, 16 iulie 2024, are loc ședința extraordinară a Consiliului Local în cadrul căreia vor fi anunțați noii viceprimari, desemnați din rândul liberalilor, având în vedere că primarul ales în urma alegerilor locale din data de 9 iunie este Mario De Mezzo, președintele PNL Slatina.

La baza demisiilor anunțate de Moț, Vîlceleanu și Berechet au stat, potrivit acestora, crearea unei „tranziții line” de la actualul executiv local la viitorul. Social democrații au spus că le dau astfel posibilitatea liberalilor de a prelua conducerea Primăriei, chiar dacă în actualul legislativ aceștia au doar patru consilieri locali.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, De Mezzo a anunțat și că viitorii viceprimari ai Slatinei vor fi Laura Giura și Viorel Rogojinaru, care vor fi la cârma urbei până la sfârșitul lunii octombrie când primarul ales va depune jurământul de investire în funcție.

„Au fost multe speculații în spațiul public despre cine va prelua mandatul de primar interimar pentru următoarele trei luni. Pentru a pune punct acestor speculații, solicit consilierilor PSD Slatina să îi numească în funcția de primar interimar pe doamna consilier Laura Giura și viceprimar pe domnul Viorel Rogojinaru. Va fi o minimă dovadă că sunt preocupați și de tranziția lină. Vom vedea mâine (marți, 16 iulie n.r.) în ședința de CL”, a spus Mario De Mezzo.

Iar unul dintre cei doi va prelua și atribuțiile de primar până în luna octombrie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți