1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt este sub incidența Codului roșu de caniculă și pe parcursul zilei de joi

- Advertisement -

Întreaga țară continuă să fie în zilele de miercuri și joi, 17 și 18 iulie, sub incidența mai multor coduri. Sunt atât coduri de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cât și de val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat. Iar județul Olt este în cele două zile sub incidența unui Cod roșu.

Un Cod roșu de vreme caniculară care a fost prelungit inclusiv pentru ziua de joi și ce va afecta județe din sudul și sud-estul României, precum și Capitala. În județul Olt, pe timpul zilei, vor fi temperaturi de până la 38 – 41 de grade Celsius, la umbră, noaptea fiind una tropicală, cu minime termice ce nu vor coboră sub 22 – 24 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 38 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 34…37 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22…24 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, au transmis meteorologicii.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, în zilele următoare valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în sud-estul țării.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți