19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Zeci de pompieri s-au luptat o zi cu flăcările pentru a stinge un incendiu la Poboru. Focul a distrus 30 de hectare de litieră și vegetație uscată și două case nelocuite

- Advertisement -

Un incendiu puternic a izbucnit în după-amiaza zilei de marți, 16 iulie, la marginea unei păduri din comuna Poboru, pompierii reușind să îl stingă după o zi de intervenție continuă.

Aproape 30 de hectare de teren și două locuințe părăsite au fost mistuite de flăcările mari, pentru a stinge focul intervenind salvatori de la Olt și Vâlcea.

„Misiunea pentru lichidarea incendiului de litieră, vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, din comuna Poboru a fost finalizată, suprafața afectată fiind de aproximativ 30 de hectare. De asemenea, au fost afectate două gospodării nelocuite. Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a 24 de ore, fiind angrenate forte și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt și ISU Vâlcea, dar și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Poboru. Având în vedere zona foarte greu accesibilă, stingerea incendiului s-a făcut cu mijloace de primă intervenție, accesul autospecialelor către zonele în care se manifesta incendiul fiind limitată”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt, în jurul orei 18:00 a zilei de miercuri.

Potrivit sursei citate, zona este asigurată în continuare de pompieri, care se află la fața locului cu o autospecială de stingere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți