19.1 C
Slatina
duminică,8 septembrie,2024

Ultimele Articole

Bărbat de 74 de ani, din Ianca, găsit mort în curtea casei sale. Ar fi decedat din cauza caniculei

- Advertisement -

Un bărbat de 74 de ani, din comuna Ianca, a fost găsit fără suflare în după-amiaza zilei de miercuri, 17 iulie 2024, în curtea gospodăriei sale. Ar fi căzut și se bănuiește că bătrânul, care locuia singur, și-ar pierdut viața din cauza caniculei. Vecinii au fost cei care au alertat cadrele medicale de la ambulanță, sunând la numărul de urgență 112.

Cazul a fost anunțat Ministerului Sănătății de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, iar acum așteaptă să vadă dacă bărbatul din localitatea riverană Fluviului Dunărea a murit sau nu din cauza temperaturilor extreme, în ultimele zile județul Olt fiind sub incidența unor Coduri roșu de vreme caniculară, temperaturile din termometre urcând, la umbră, până la 41 – 42 de grade Celsius.

„La ora 16:00 a zilei de 17 iulie 2024, Serviciul Județean de Ambulanță Olt a fost solicitat pentru domiciliul bărbatului de 74 de ani, din comuna Ianca, județul Olt, de către vecini. La fața locului, cadrele medicale au constatat că pacientul era decedat, prezenta traumatism temporo-parietal drept, cu sângerare oprită, iar temperatura externă a corpului era de 42,8 grade Celsius. A fost sesizată Poliția, prin intermediul căreia decedatul a fost transportat la morga celei mai aproapiate unități sanitare, respectiv Spitalul Orășenesc Corabia. În dimineața zilei de joi, 18 iulie, la ora 11:00, reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală Olt au efectuat necropsia decedatului, care apoi a fost ridicat de aparținători, în vederea înmormântării. DSP Olt așteaptă rezultatul examenului necroptic, care să confirme cauza de deces datorată caniculei”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al instituției sanitare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți