19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Tânăr de 29 de ani, din Obârșia, arestat după ce ar fi sechestrat și amenințat cu un cuțit o tânără de 20 de ani, din Curtișoara, într-o scară de bloc din Slatina

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut joi, 18 iulie 2024, un tânăr de 29 de ani, din comuna olteană Obârșia, cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Acesta este acuzat că a sechestrat și amenințat cu un cuțit o tânără de 20 de ani, din comuna Curtișoara, în scara unui bloc din municipiul Slatina, iar olteanul a fost arestat vineri de magistrații Judecătoriei Slatina.

Fapta a avut loc în după-amiaza zilei de miercuri, 17 iulie, în scara unui imobil de pe strada Cireașov din Slatina. Victima a reușit să scape până la urmă și, inițial, la apariția în zonă a unei alte persoane, autorul a fugit de la fața locului, fiind prins și identificat ulterior.

„În fapt, la data de 17 iulie, în jurul ore 13:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, de către un tânăr, cu privire la faptul că, în scara unui imobil de pe strada Cireașov, din municipiul Slatina, o tânără ar fi fost amenințată cu un cuțit. La fața locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Slatina, care a identificat o tânără, în vârstă de 20 de ani, din comuna Curtișoara, județul Olt. Din verificări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla în scara unui imobil de pe strada Cireașov, o tânără ar fi fost abordată de către o persoană necunoscută, de sex masculin, care ar fi amenințat-o cu un obiect tăietor-înțepător și ar fi ținut-o împotriva voinței sale, cerându-i să îl însoțească în afara imobilului. Ulterior, tânăra a reușit să se elibereze, iar la intervenția unei alte persoane, agresorul ar fi fugit într-o direcție necunoscută”, a declarat subinspector de poliție Cosmim Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit unor surse, bărbatul, cel mai probabil, ar fi intrat după fată în scara de bloc, aceasta ducându-se la iubitul ei, cu intenția de a o tâlhări, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Având în vedere zgomotul făcut, dar și apariția unui alt bărbat, aceasta și-a făcut curaj și a reușit să scape din mâinile agresorului, care în câteva clipe s-a făcut nevăzut.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările fiind continuate pentru identificarea persoanei bănuite și dispunerea de măsuri legale. Olteanul a fost prins pe raza Slatinei cu ajutorul camerelor de supraveghere, fiind reținut.

„În urma activităților investigativ operative, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Slatina au identificat un tânăr, de 29 de ani, din comuna Obârșia, județul Olt, bănuit de comiterea faptei, acesta fiind depistat în municipiul Slatina, cu sprijinul polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Slatina. În urma probatoriului administrat, la data de 18 iulie, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Slatina, polițiștii au emis pe numele tânărului o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a mai spus reprezentantul IPJ.

Ulterior, pe parcursul zilei de vineri, 19 iulie, tânărul din Obârșia a fost prezentat magistraților Judecătoriei Slatina, care au admis propunerea procurorilor parchetului și au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de acesta. Decizia instanței de judecată nu este însă definitivă, putând fi contestată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți