19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, alături de prichindei pentru o vacanță în siguranță

- Advertisement -

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în colaborare cu polițiștii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Olt și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni o sesiune de informare în cadrul Campaniei „Împreună pentru o vacanţă în siguranţă!”, ce a avut loc la Școala de Vară, organizată de Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, din municipiul Slatina.

Potrivit IPJ Olt, campania este una care se desfășoară la nivel național și are ca scop informarea cadrelor didactice, copiilor dar și părinților acestora, cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați preșcolarii și elevii pe perioada vacanței de vară.

La nivelul județului, beneficiari ai acțiunii au fost aproximativ 40 de copii, preșcolari și elevi ai ciclului primar și două cadre didactice.

„Prin subiectele abordate în cadrul activităţii, polițiștii au urmărit: informarea copiilor cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați pe timpul vacanței de vară (fapte de violență, accidente rutiere, etc.); conştientizarea minorilor a consecinţelor consumului de tutun, de substanţe psihoactive şi alcool, respectiv asupra rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații; informarea cadrelor didactice cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii și preșcolariii, modul de raportare și de intervenție în astfel de situații”, se arată într-un comunicat remis de inspectorat.

Polițiștii olteni le-au mai vorbit prichindeilor și despre consecințele încălcării regulilor de comportament, a celor de circulație, fiind pus accent pe înțelegerea rolului grupului de prieteni și influența acestuia asupra comportamentelor personale.

La finalul activităților, copiii au avut numeroase curiozități și întrebări, la care li s-a răspuns, activitatea bucurându-se de un amplu dialog, mulți dintre aceștia fiind la prima întâlnire cu un polițist.

„Siguranța copiilor reprezintă una dintre prioritățile polițiștilor olteni și se construiește printr-o muncă permanentă, care presupune totodată și implicarea părinților, a cadrelor didactice, dar și a altor factori de decizie și acțiune. Inspectoratul de Poliție Județean Olt încurajează toți cetățenii să participe activ la aceste evenimente și să contribuie la crearea unui mediu mai sigur pentru comunitate!”, se mai arată în comunicatul IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți