19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Au început înscrierile pentru ediția 23 a Festivalului național de muzică ușoară „Radu Șerban” de la Caracal

- Advertisement -

Primăria și Consiliul Local Caracal, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal, organizează la începutul lunii septembrie, pe parcursul a trei zile, a XXIII-a ediţie a Festivalului naţional de muzică uşoară „Radu Şerban”.

Festivalul poartă numele celebrului compozitor Radu Şerban, născut pe 1 decembrie 1927, în Caracal, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, iar înscrierile deja au început.

„Pregătiți-vă pentru o nouă provocare muzicală! Între 6 – 8 septembrie 2024, Festivalul de muzică ușoară ‘Radu Șerban’ își deschide porțile pentru tinerii talentați. Vă așteaptă concursuri, recitaluri și întâlniri cu personalități din lumea muzicii”, transmit organizatorii.

Festivalul este propriu-zis un concurs de interpretare muzicală, al cărui scop este descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră.

Din juriul Festivalului „Radu Șerban” vor face parte personalităţi ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio, TV şi personalităţi culturale locale. Se vor acorda diplome de participare și premii în bani, iar juriul va acorda și un premiu special pentru cea mai bună interpretare a unei piese ce aparține compozitorului caracalean Radu Șerban. Totodată, în fiecare zi de festival, solişti consacraţi de muzică uşoară, invitați de organizatori, vor susține recitaluri muzicale.

Ca și condiţii de participare, concurenţii vor interpreta în concurs două piese, dintre care una să fie obligatoriu din repertoriul lui Radu Șerban, iar cea de-a doua din repertoriul românesc.

Înscrierile concurenţilor la preselecțiile concursului muzical se fac până la data de 12 august, iar cei care au obţinut în anii precedenți trofeul „Radu Şerban” trebuie să cunoască faptul că nu mai pot participa în festival.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți