19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Admitere în învățământul liceal de stat. Aproximativ 200 de locuri rămase neocupate în liceele și colegiile oltene, după prima etapă a repartizării computerizată

- Advertisement -
Site-ul admitere.edu.ro a dat publicității rezultatele primei etape de admitere în învățământul liceal de stat, în care a avut loc repartizarea computerizată la nivelului întregii țări. Astfel, la nivelul județului Olt, numărul total de locuri disponibile a fost de 2.220, înscriși fiind un număr de 2.072 de absolvenți de gimnaziu, Iar în urma repartizării, 2.025 locuri au fost ocupate, 47 dintre candidați fiind nerepartizați din diverse motive. 
Însă, în prezent, în județ sunt în continuare disponibile aproximativ 200 de locuri libere în licee și colegii, mai precis 195. Cele mai multe sunt la Liceul Tehnologic „Dimitrie Petrescu” Caracal, profil Resurse naturale și protecția mediului, specializarea Agricultură, respectiv 27, iar cel mai mic număr de locuri, adică doar unul, la Liceul Tehnologic Vitomirești, profil Servicii, specializare Economic.
Sunt și 32 de elevi din alte județe, care au fost repartizați computerizat la instituții de învățământ liceal din Olt, aceștia fiind din județele Gorj, Dolj, Vâlcea, Teleorman și Argeș.
Prima medie este de 8,37 și aparține unui absolvent de clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale „Aurel Teodorescu” Stejari, județul Gorj, repartizat la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, specializarea Filologie. Iar ultima media, de 2,40, este a unui elev de la Școala Gimnazială Brătia – Ciomăgești, județul Argeș, repartizat la Liceul Tehnologic Vitomirești, specializarea Economic.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți