19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

125 de candidați au depus contestații, în urma probei scrise a examenului de Titularizare, fiind nemulțumiți de notele obținute

- Advertisement -

După ce marți s-au afișat primele rezultate obținute de cadrele didactice din Olt care au susținut proba scrisă a examenului național de Titularizare săptămâna trecută, 125 dintre ei, care au fost nemulțumiți de notele obținute au depus contestații până miercuri, urmând ca aceștia să afle rezultatele finale miercurea viitoare.

Cele mai multe contestații au fost depuse de candidații care au susținut examen la disciplinele educator și învățător.

Sunt 38 de profesori pentru catedra de educator ce au depus contestații, urmați de 14 candidați pentru funcția de consilier psihopedagogie și 13 învățători. Câte șapte dascăli au depus contestații la limba română și psihopedagogie specială, câte șase solicitări de reevaluare a lucrărilor s-au depus la limba engleză, matematică și informatică. Iar la biologie, educație fizica, istorie, puericultura și religie au fost depuse câte trei contestații, câte două au fost depuse la chimie și limba franceză, iar o singură contestație s-a depus pentru catedrele de arte, alimentație publică, economie, educație muzicală, fizică, geografie, mecanică și terapie educațională complexă și integrată.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, la proba scrisă, în județ s-au înregistrat: 128 note între 1,01 și 4,99, 168 între 5,00 și 6,99, 126 note între 7 și 9,99 și singura notă de 10 obținută de bălșeanca Elena Mădălina Nițoiu care a dat examen la disciplina educație fizică și sport – profesori.

Promovabilitatea este de 30 la sută, adică a notelor peste 7, iar conform reprezentanților ISJ proba scrisă a Titularizării a fost susținută de 423 candidați din totalul de 577 înscriși. 101 au absentat, alți 53 s-au retras din examen din motive medicale sau din motive personale.

În județul Olt, anul acesta au fost scoase la concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar nu mai puțin de 44 de posturi titularizabile și 800 netitularizabile, proba scrisă fiind susținută la 44 de discipline, în două centre de examen, respectiv liceele tehnologice Metalurgic și „Petre S. Aurelian”, din municipiul Slatina.

Rezultatele finale se afişează la sediul Inspectoratului Școlar și pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 31 iulie 2024.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată – titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată – suplinire, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți