3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

70 de candidați au primit note mai mari în urma contestațiilor depuse la examenul de Titularizare

- Advertisement -

Ultima zi a lunii iulie a fost cea în care s-au afișat rezultatele finale de la examenul național de Titularizare, iar mulți dintre cei 125 de candidați care au depus contestații după afișarea rezultatelor parțiale de la proba scrisă s-au ales cu notele scăzute. Însă, au fost și mulți ale căror note au crescut, una chiar și cu peste 4 puncte.

Mariana Gheorghe, inspectorul școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Olt, a declarat telefonic că din totalul celor 125 de contestații depuse de candidați, au fost 70 care au avut note ce au crescut după recorectarea lucrărilor, primind un punctaj mai mare cuprins între 0,07 și 4,07. Potrivit acesteia, punctajul de peste 4 puncte în plus la lucrare a fost luat de un candidat ce a susținut examen la disciplina educație socială, iar nota acestuia a crescut de la 2,53 la 6,60. De asemenea, 54 de lucrări au un punctaj mai mic după contestații, scăderea notelor fiind cuprinsă între 0,06 și 1,55 puncte. Există și un cadru didactic ce a rămas cu aceeași notă la proba scrisă a Titularizării ca urmare a recorectării lucrării sale.

După contestații am rămas cu același candidat care a obținut singuira notă de 10 la examenul național, și anume Elena Mădălina Nițoiu, din orașul Balș, care a susținut proba scrisă la disciplina educație fizică și sport – profesori.

Dacă inițial promovabilitatea era de 30 la sută, adică a notelor peste 7, aceasta a mai crescut puțin ca urmare a soluționării contestațiilor, adică până la 32,86%.

Mariana Gheorghe, adjunctul Inspectoratului Școlar, a mai spus că dintr-un total de 87 candidați care inițial au avut sub 5, după recorectarea lucrărilor 25 dintre ei au primit note peste 5, iar din cei 38 care au fost cu note inițiale peste 5, unul singur a primit sub 5. Totodată, din totalul de 120 de canidați cu note sub 7 care au depus contestații sunt 12 care, la reevaluarea lucrărilor, au primit peste 7.

Rezultatele finale au fost afișate în data de 31 iulie 2024 atât la sediul ISJ Olt, cât și pe site-ul specializat titularizare.edu.ro.

Proba scrisă a examenului de Titularizare a fost susținută în Olt de 423 candidați din totalul de 577 înscriși. 101 au absentat, alți 53 s-au retras din examen din motive medicale sau din motive personale.

În județul Olt, anul acesta au fost scoase la concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar nu mai puțin de 44 de posturi titularizabile și 800 netitularizabile, proba scrisă fiind susținută la 44 de discipline, în două centre de examen, respectiv liceele tehnologice Metalurgic și „Petre S. Aurelian”, din municipiul Slatina.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată – titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată – suplinire, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți