3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat în județul Olt, în cursul zilei de vineri

- Advertisement -

Dacă pe parcursul zilei de joi, 1 august, județul este sub incidența unui Cod galben de vreme caniculară cu temperaturi în termometre, la umbră, de 35 – 36 de grade Celsius, în cursul zilei de vineri, 2 august, în Olt va fi în vigoare un Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile ajung la umbră până la 39 de grade, însă la soare acestea se vor resimți mai mari cu până la cinci grade Celsius. Și noaptea va fi una tropicală, având în vedere că minimele termice nu coboară sub 20 de grade.

Dacă șapte județe și Capitala vor fi sub Cod portocaliu, alte câteva zeci de județe ale țării vor fi sub incidența unui Cod galben de disconfort termic ridicat și caniculă.

„În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul Bucureștivafi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit avertizării meteo emise în dimineața zilei de joi, pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 august, caniculă și disconfortul termic vor mai fi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți