17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Crește din nou numărul cazurilor de infecții cu Covid-19 în Olt. Aproape 50 de pacienți diagnosticați cu boala în ultima zi

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt a transmis că, în intervalul 1 ianuarie – 4 august 2024, în județ s-au înregistrat 817 cazuri confirmate cu infecția SARS-CoV-2. Numai în ultima săptămână, 29 iulie – 4 august, în Olt au fost 186 de persoane confirmate cu Covid-19, iar în ultimele 24 de ore au mai fost diagnosticați cu această boală alți aproximativ 50 de olteni.

Dintre cele 186 de cazuri de săptămâna trecută, 48 au fost internate, iar 138 cazuri izolate la domiciliu. Potrivit DSP Olt, în ultima zi, la nivelul județului Olt au fost depistate 46 de cazuri confirmate cu infecția SARS-CoV-2. Este o creștere a numărului acestora am putea spune, având în vedere că în ultima perioadă foarte puține persoane mai vorbeau despre aceste infecții cu noul Coronavirus.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, specialiștii DSP Olt au instituit mai multe măsuri, acestea fiind; transmiterea către spitale și medici de familie a metodologiei actualizate din 22 august 2023 privind supravegherea sindromului acut cu noul Coronavirus (Covid-19); publicarea pe site-ul DSP Olt a materialelor informative privind criteriile de diagnostic și măsurile de prevenire a infecției cu noul Coronavirus; transmiterea de materiale de informare, educare, comunicare către asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din localitățile județului Olt, în vederea desfășurării de catre aceștia de campanii în rândul comunităților și în școlile din mediul rural; transmiterea de materiale de informare, educare, comunicare către asistenții medicali școlari și desfășurarea de către aceștia de campanii în școli din mediul rural.

Potrivit asistentei Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt, în vederea reducerii expunerii și a transmiterii virusului SARS-CoV-2 se recomandă următoarele măsuri generale de protecție a populației: spălarea des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool; când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini; evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră; dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic.

FOTO: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți