15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cod roșu de vreme caniculară în Olt, și pe parcursul zilei de sâmbătă

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat în dimineața zilei de vineri, 16 august, avertizările meteo de vreme caniculară, iar în această zi, dar și sâmbătă, 17 august, județul Olt continuă să se afle sub Cod roșu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat.

Temperatura în termometre ajunge din nou, la umbră, până la 38 – 39 de grade Celsius și, izolat, la 40 de grade. Noaptea va fi din nou tropicală, cu minime în jurul a 23 de grade Celsius și, izolat, până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

„În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade și izolat de 40 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest”, au transmis meteorologii în dimineața zilei de vineri.

Ca și vineri, și pe parcursul zilei sâmbătă în aproape toată țara va fi vreme caniculară.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți