24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Start probelor scrise ale sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat din acest an. 60 de liceeni au absentat de la română

- Advertisement -

Sunt puțin peste 600 de candidați din județul Olt care s-au înscris în vederea susținerii sesiunii a doua a examenului național de Bacalaurat 2024, fie toate probele, fie, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate. Mai precis, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, sunt 628 de absolvenți de liceu încriși, în județ fiind două centre de examen, respectiv Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina și Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, și un centru de evaluare. 

Luni, 19 august, au debutat probele scrise ale examenului maturității cu proba la limba și literatura română.

Potrivit ISJ, s-au 305 liceeni pentru a da proba scrisă la română, dar 60 dintre ei au absentat din diverse motive. Nu au fost incidente în timpul desfășurării primei probe scrise din sesiunea a doua a BAC-ului 2024 și nici eliminați din examen.

Probele scrise continuă marți, 20 august, cu proba obligatorie a profilului – matematică și istorie, în funcție de profil, unde sunt înscriși 396 de candidați – 275 la matematică și 121 istorie, dar și miercuri, 21 august, cu proba la alegere a profilului și specializării, unde cei 344 de înscriși au putut opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una dintre disciplinele Biologie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.

Sursă foto: Arhivă
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți