15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Coduri galben și portocaliu de vreme caniculară în județul Olt, și în zilele de vineri și sâmbătă

- Advertisement -

Județul Olt este și în zilele de vineri și sâmbătă sub incidența unor Coduri galben și portocaliu de vreme caniculară, avertizările meteo fiind actualizate din nou vineri dimineața de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. Sunt anunțate temperaturi în termometre, la umbră, de până la 34 – 36 de grade Celsius, respectiv 36 – 38 de grade, însă la soare temperaturile vor fi și mai ridicate. 

Pentru ziua de vineri, 23 august, județul Olt va fi sub incidența unui Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea continentală, unde va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade”, au transmis meteorologii.

Iar sâmbătă, 24 august, în șase județe, printre care și Olt, dar și în Capitală, va fi Cod portocaliu de val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade”, anunță ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți