17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cod portocaliu de vreme caniculară în județul Olt, și pe parcursul zilei de duminică

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Națională de Meteorologie au extins în dimineața zilei de sâmbătă avertizările meteorologice de vreme caniculară, iar în cursul zilei de duminică, 25 august, în județul Olt va fi în vigoare un Cod portocaliu de val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

Este ziua cu numărul 13 în care persistă valul de căldură, temperaturile în termometre ajungând, la umbră, până la 38 de grade Celsius. Noaptea va fi și ea una tropicală, cu minime termice cuprinse între 19 și 23 de grade.

„Valul de căldură va persista pentru a treisprezecea zi consecutiv. În județele Arad, Timiș, Caraș Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București, va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală”, transmit meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți