17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Care sunt cei mai buni pădurari din județul Olt

- Advertisement -
Ocolul Silvic Caracal din cadrul Direcției Silvice Olt a fost anul acesta organizator al etapei locale a concursului profesional „Cel mai bun pădurar” din acest an. Acesta s-a desfășurat zilele trecute la Cabana Reșca din comuna Dobrosloveni, cel mai bun pădurar fiind desemnat Grigore Mătușa, reprezentant al Ocolului Silvic Balș.
Pe podium au mai urcat Mihai Fir și Liviu Grigore, ambii de la Ocolul Silvic Caracal.
„Participanții, reprezentanți ai celor 6 ocoale silvice din cadrul Direcției Silvice Olt, au parcurs mai multe probe teoretice și practice, precum un test grilă cu întrebări din principalele domenii de activitate specifice meseriei de pădurar, recunoașterea speciilor de arbori, a speciilor de vânat, întocmirea unui bon de lucru, determinarea înălțimii arborilor, sortarea şi determinarea volumului buștenilor prin măsurători și calcule matematice specifice. Pe această cale mulțumim gazdelor pentru organizare și felicităm toți participanții pentru prestațiile onorante”, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Olt.
Grigore Mătușa de la Ocolul Silvic Balș, câștigător al etapei locale a competiției, va reprezenta Direcția Silvică Olt la etapa națională a concursului „Cel mai bun Pădurar”, găzduită în acest an de către Direcția Silvică Neamț.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți